Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslagen afgelopen weekend

5 oktober 2020 9:45

Deze zondag speelde het 3e team o.l.v. trainer Marc Zwaak uit tegen KFC3. Het werd een spannende wedstrijd, die heel lang gelijk op ging, maar aan het eind de kant van IVV op kantelde. Met een knappe 1-3 overwinning blijft zondag 3 ongeslagen en staan ze bovenaan met 3 gespeeld en 9 punten. Het is trouwens opmerkelijk te zien dat de andere twee teams die onder leiding van Marc staan, Zaterdag 2 en O18-2 ook ongeslagen aan kop staan, we hebben een succestrainer in huis! IVV3 speelt volgende week thuis tegen Purmersteijn 4.

IVV2 speelde thuis tegen Ouderkerk2 en begon met Davey Dijkhuizen, Renaldo Jongebloet en Donny Bos in de basis. IVV begon zeer scherp aan de wedstrijd en binnen 15 minuten stond men al 3-0 voor. IVV bleef sterk spelen, waardoor de eindstand 10-0 is geworden. Een zeer knappe overwinning, waardoor IVV2 ongeslagen aan kop staat met 2 gespeeld en 6 punten. Een sterk begin van de competitie van het team o.l.v. Patrick Tol en Herman van Oort in de reserve 1e klasse KNVB. Volgende week speelt IVV2 uit tegen Swift2.

Het 1e elftal moest uit tegen medekoploper JVC in Julianadorp. Deze vereniging had een live stream op YouTube geregeld, waardoor de fans van IVV de wedstrijd live konden zien thuis op de bank, of zelfs live in de Driesprong na de live-uitzending van Groningen-Ajax. De 1e helft van de wedstrijd speelde IVV met de wind tegen, die strak over het veld blies. Hierdoor was het een lastige 1e helft, omdat JVC steeds de lange bal hanteerde en IVV hierdoor terug gedrongen werd. Dit leverde slechts één kans op, een goede vrije trap vanaf 20 meter werd door onze keeper Mitchel Dijkstra zeer knap uit de kruising getikt. Na 15 minuten viel onze spits Yorick van der Deijl uit met een hamstring blessure en werd vervangen door Dylan van Os, de slechts 18-jarige talentvolle spits uit de eigen jeugd.

We gingen de rust in met een 0-0 stand. De 2e helft begon IVV zeer sterk en was behoorlijk aan het aandringen op de helft van JVC. Na diverse kleine kansen, nam Boyd Mak op rechts een indraaiende corner en tot een ieder zijn verrassing draaide de bal er in één keer in de verre hoek, een prachtige corner, waardoor de middenvelder Boyd Mak inmiddels 3 doelpunten heeft gescoord en 1 op 1 loopt! IVV bleef doordrukken en kreeg grote kansen via de hardwerkende Jeffrey Wilders en Dylan van Os en alleen stond het vizier niet op scherp. Inmiddels was Jeffrey Gits gewisseld voor Aldin Mehanovic, die weer sterk inviel en de nodige rust en balbezit bracht in het team van IVV.

Na een knappe pass liep Dylan van Os op de keeper af en omspeelde hem en werd ten val gebracht. De goed leidende scheidsrechter uit Hoorn gaf terecht een strafschop. Onze gedreven aanvoerder Roy Bussman nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. De normaal gesproken effectieve penaltynemer, mikte vandaag iets te hoog en de bal vloog over het doel. JVC kreeg doordat IVV niet de 0-2 maakte, weer wat geloof in een puntje en ging weer de lange bal hanteren. Echter de zeer stabiele verdediging van IVV met Alex Treuren, Youri Brinkman en de centrale leiders Danny Goedkoop en Daryl Gerritsen gaf geen krimp en hield zeer professioneel en resoluut de nul. Het laatste kwartier werd de moegestreden Jeffrey Wilders vervangen door de sterke Jerry Buddingh die achterin de juiste felheid erin bracht, waardoor IVV de 3e overwinning van deze competitie behaalde en staan we ongeslagen, samen met HSV, aan kop met drie gespeeld en 9 punten. Volgende week ontvangen we thuis Spartanen.