Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslagen 15 & 16 oktober 2022

18 oktober 2022 14:00

Zaterdag 15 oktober 2022
IVV2 ging naar Volendam en ontmoette daar Volendam 6. Het werd een spannende strijd en volgens ingewijden ging IVV2 met een 0-4 overwinning naar Landsmeer. Dat zijn toch mooi weer 3 punten.

IVV3 zit nog niet goed in het voetbalvel. Het werd tegen Odin 59 8 een 3-1 nederlaag. Het is nog volop wennen voor het derde van IVV.

Zondag 16 oktober 2022
Ons vlaggeschip IVV ontmoette in Landsmeer Hoofddorp1. IVV1 begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Emre Bilgin en achterin stond Raymond Mensah in de basis als linksback. Alex Treuren was hierdoor doorgeschoven naar het middenveld. IVV 3 gespeeld 6 punten en Hoofddorp 2 gespeeld 2 punten. Na 15 min. was het een wedstrijd met veel inzet maar zonder hoogtepunten. Na 24 min een omhaal van Dylan van Os, die de keeper van Hoofddorp net over de lat tikte. Na 40 minuten kopte de spits van Hoofddorp de bal in het IVV doel, maar de scheidsrechter keurde de goal wegens klimmen af. IVV vond elkaar op het middenveld slecht en Hoofddorp zocht vooral de aanval en won bijna alle afvallende 2e ballen. Ruststand 0-0. Na de rust IVV onveranderd. Ook nu bleef Hoofddorp de aanval zoeken en IVV moest achteruit. Na 59 min een aanval van IVV waarbij Daniël Schermer de bal in het doel kopte, doch helaas uit buitenspel positie. Na 64 min. weer een snelle aanval van Hoofddorp die tot de 0-1 leidde. Na 71 na een corner van IVV en een afvallende bal, die op de 16 meter door Youri Brinkman hard over de grond werd ingeschoten en door Dylan van Os knap met de hak achter zijn standbeen werd verlengd en daarmee kwam IVV gelijk op 1-1. In de 76 ste minuut kwam de 1e gele kaart uit de zak van de scheidsrechter, die veel wegwuifde. In de 78ste minuut kwam Hoofddorp uit een voorzet bij de totaal vrijstaande rechtsbuiten, die met een kopbal voor de 1-2 zorgde. Een grote slordigheid van onze defensie aan de linkerkant. Hierna werd Youri Brinkman vervangen door Mitchell Baars en even later werd Wessel Westerhof vervangen door David Kooy. Het mocht allemaal niet meer baten ondanks dat IVV via Danny Goedkoop bij een kopbal nog een 100% kans kreeg. Alex Treuren zag uit frustratie nog geel. De wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag voor IVV. Met 4 gespeeld en 6 punten staan we er niet slecht voor, maar op dit niveau zullen we elke wedstrijd alles moeten geven en scherp moeten zijn op de afspraken en uiteraard zo min mogelijk fouten maken. We zullen als tramde schouders er onder moeten zetten.

IVV2 ontmoette thuis Swift2, de koploper, een ervaren team. Boyd Mak, terug van een blessure en Mitchel Baars stonden in de basis. Voor de rust kreeg Mitchel na een prima pass van Boyd een 100% kans, maar schoot voorlangs. Hierna werd hij gevloerd in het strafschopgebied en nam de gegeven penalty zelf, helaas schoot hij te zwak in en pakte de keeper deze penalty. In de rust een 0-2 stand voor Swift en IVV moest na een rode kaart van Marco Kroes met 10 man verder. In de tweede helft kreeg IVV nog een penalty en Stefan Baars toonde hoe het moest door voor de 1-3 te tekenen. Later schoot Stefan Baars ook nog een vrije trap er prachtig in, maar Swift was echter te zwaar voor IVV en ging met een 2-5 overwinning naar het Olympiaplein in Amsterdam.

IVV3 tegen Rood Wit Zaanstad ging niet door wegens te kort aan spelers van Rood Wit Zaanstad.

IVV4 speelde thuis tegen SDOB3. Altijd een taaie tegenstander doch het team van Marc Zwaak maakte ook nu geen fouten en eindigde met een 3-2 overwinning. De doelpuntenmakers waren Thierry Schneider en Dennis Plat (2) met de laatste uit een schitterende vrije trap.