Vrijwilligerstaken - IVV Landsmeer

Vrijwilligerstaken

Links: Handleiding vrijwilligers (iOS) ---- Handleiding vrijwilligers (Android)


Beste leden van IVV,

 

Voordat het seizoen van start gaat willen wij alvast toelichting geven op het aangepaste vrijwilligersbeleid van IVV.

 

Zoals jullie weten heeft IVV vrijwilligers nodig om te kunnen blijven bestaan en gelukkig zijn er veel leden die ons hierbij helpen waar de club erg dankbaar voor is.

Afgelopen seizoen is de indeling van de teams geïntroduceerd op de zaterdag, bijna alle teams hebben dit opgepakt waardoor er op zaterdagochtend voldoende bezetting was in de kantine. Echt super en nogmaals bedankt voor de inzet!


Hiermee gaan wij ook door voor het nieuwe seizoen. Vanaf de start van het seizoen worden de indelingen gepubliceerd op de website, via de nieuwsbrief.

Twee weken voor de ingedeelde datum ontvangt het team een bericht in hun IVV team app als reminder en kan het onderling geregeld worden wie de dienst draait. Het kan zijn dat dit jaar nogmaals het team wordt ingedeeld als wij een volledig seizoen draaien.

 

Wat verandert:

 

In de algemene ledenvergadering in mei 2022 is besloten om de vrijwilligersbijdrage voor aankomend seizoen te verhogen naar € 50,-.

 

LET OP: Ieder lid (of ouder van een jeugdlid/leden) kan zelf kiezen of deze bijdrage betaald wordt door het maken van de volgende keuze:

 

Kies je JA ik wil een vrijwilligerstaak doen:

Dan geef je dit aan in de voetbal.nl app bij MIJN TAKEN door te kiezen voor een taak die je dit seizoen wilt gaan doen en verbind je je aan het volgende:

  • Ieder doet minimaal 1 taak van 4 uur in het seizoen.
  • Per team wordt gezorgd voor invulling van de ingedeelde teamdienst. Als je je niet aanmeldt in de teamindeling, dan ben je zelf verantwoordelijke voor het inschrijven voor een andere vrijwilligerstaak.
  • Bij verhindering regel je zelf vervanging.

 

Kies je NEE ik wil afkopen:
Dit moet dan ook aangegeven worden bij Mijn Taken: afkopen vrijwilligerstaak € 50,- op groen zetten in de voetbal.nl app.

Wordt er EUR 50,- geïncasseerd door IVV en heb je je taak voor dit seizoen afgekocht.

 

Als je al vaste vrijwilliger bent kan dat ook aangegeven worden in MIJN TAKEN in de voetbal.nl app.

IVV heeft als vereniging veel vrijwilligers nodig om alles draaiende te houden, er is veel te doen binnen de vereniging!

 

Maar voor welke vrijwilligerstaken kun je je nu eigenlijk opgeven en hoe kun je dit doen?

 

Om dit seizoen meteen goed van start te gaan willen wij hiermee de vrijwilligersapp introduceren zodat je je kunt inschrijven op een eenvoudige manier.

Deze vrijwilligers taken staan in de Voetbal.nl app deze heb je misschien al want de KNVB zet hier ook de voetbalwedstrijden in per team. In deze app kun je aangeven wanneer je kunt en welke taak je wilt doen.

 

Wij hebben bij deze mail een bijlage gedaan waarin wordt uitgelegd hoe je deze app kunt downloaden en hoe je je kunt inschrijven voor de vrijwilligerstaken.  Bijlagen: Handleiding vrijwilligers (iOS) ---- Handleiding vrijwilligers (Android)

 

Welke vrijwilligerstaken zijn er nodig bij IVV:

Naast de vaste vrijwilligers zoals de coördinatoren, trainers, leiders (seizoenstaken) zijn er tijdens de competitie en toernooien nog taken zoals:

  • Kantinedienst: je draait een dienst met een vaste vrijwilliger, je staat achter de bar of in de keuken en draait een paar uur mee in de kantine. Je kunt bijvoorbeeld inschrijven als je zoon of dochter die ochtend of middag thuis speelt en er zal altijd gelegenheid worden geboden om een deel van de wedstrijd te gaan kijken. Leuk zou het zijn als je dit met een aantal ouders kunt doen van een team.
  • Host op zaterdag: je coördineert deze ochtend (tijdens de jeugdcompetitie) samen met een vaste vrijwilliger waar de teams spelen, welke kleedkamer het team heeft en assisteert bij vragen van de teamleiders. Verder loop je mee of alles in orde is op de velden.
  • Scheidsrechter bij de jeugdelftallen: er staan hier verschillende tijdvakken voor genoemd in de app, de scheidsrechtercoördinator zal met jou overleggen welke wedstrijd je fluit. Uiteraard kun je hier aangeven welke wedstrijd je zelf graag wilt fluiten.
  • Werkzaamheden tijdens een toernooi: Als er een toernooi is zal dit gepubliceerd worden op de voetbal.nl app en dan kun je je voor deze dagen inschrijven om te helpen in de kantine alles klaarzetten of helpen opruimen na het toernooi.
  • Schoonmaken/ opruimen van de keuken: dit is 2x per jaar nodig, voor de winterstop en aan het einde van het seizoen.

Wegens de corona was het vorig jaar haast niet mogelijk om je vrijwilligersbijdrage terug te verdienen van afgelopen seizoen, hierdoor bieden wij dit jaar de mogelijkheid om deze alsnog terug te krijgen als je 2 extra vrijwilligerstaken doet.

 

Wij willen vragen om dit voor de start van het seizoen uiterlijk 1 september 2022 in te vullen zodat we met zijn allen goed van start kunnen gaan met het nieuwe seizoen.

Door dit met elkaar te doen wordt IVV nog een gezelligere club!

Als je vragen hebt over de voetbal.nl app klik dan op deze link https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/folders/9000176171 en ons kun je natuurlijk ook mailen: vrijwilligers@ivvlandsmeer.nl

 

Wij wensen iedereen een mooi seizoen toe!

 

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar vrijwilligers@ivvlandsmeer.nl

 

Met vriendelijke groet,

Vrijwilligerscommissie IVV

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!