Wedstrijdverslagen 31 oktober

2 november 2021 9:30

Zaterdag 30 oktober 2021
De echte derby tussen IVV45+1 en de Meteoor45+1 stond op de planning. Het was redelijk weer en de velden goed verzorgd, hetgeen voor een goede sfeer zorgde.
IVV45+1 zit de laatste weken in een goede flow en liet dit ook duidelijk merken. Het werd een prima overwinning en de eindstand van 11-4 kwam door maar liefst 6 doelpunten van
spits Wolter Bakker, 4 van allrounder Peter Willing en zelfs 1 van de sterk opkomende rechtsback René Peperkamp.

IVV3(zat) speelde uit tegen Marken 3. Dit werd met 1-7 een overtuigende overwinning voor IVV, waardoor de drie punten mee gingen in de tas voor de terugreis over de dijk.

Zondag 31 oktober 2021
IVV1 nam het op tegen de middenmoter DWS1. IVV kwam als koploper naar het roemruchte DWS, dat deze competitie zeer wisselvallig speelt. IVV met in de voorhoede
Ruben Adney, Daniël Schermer en Dylan van Os. IVV begon de eerste 10 minuten van de wedstrijd sterk en had de bal veel in bezit en controleerde de wedstrijd. Na 6 minuten twee corners voor IVV en beide malen werd IVV gevaarlijk door kopballen van Jerry Buddingh. Na 20 minuten een voorzet van DWS op het IVV doel en Daryl Bobson werd niet goed gedekt en liet keeper Mitchel Dijkstra kansloos met een mooie volley, stand 1-0. DWS speelde met een gesloten verdediging en een paar snelle aanvallers in de ploeg en zaten er kort op. Ze waren duidelijk gebrand
op de overwinning tegen koploper IVV. Bij IVV ontbrak in de 1e helft de echte wil om te winnen en kon de verdediging de bal onvoldoende kwijt aan het middenveld en de aanval, waardoor de bal
teveel achteruit werd gespeeld. DWS kreeg de 1e helft nog 2 dotten van kansen echter zonder resultaat. Vlak voor rust werd Wessel Westerhof met een mooie pass van Jerry Buddingh gelanceerd
in het 16-meter gebied van DWS en werd neergehaald, maar kreeg door de matige fluitende scheidsrechter geen penalty. Net voor de rust liet de snelle spits van DWS iedereen van IVV zijn hielen zien
maar de paal voorkwam gelukkig erger. Ruststand 1-0.

Na de rust werd Jerry Buddingh vervangen door Danny Goedkoop. Na 15 minuten kwam IVV echter op een 2-0 achterstand. Daryl Bobson schoot vanaf 20 meter op doel en de bal werd door een IVV’er aangeraakt, waardoor Mitchel Dijkstra kansloos was. IVV kreeg geen vat op het aanvallende spel van DWS en Mitchell Dijkstra moest vaak handelend optreden. Nr. 11 van DWS kreeg geel en bij IVV
was het Alex Treuren, die bij een te harde charge ook geel zag. In deze tijd was de malaise en frustratie groot bij IVV en ook Danny Goedkoop zag door irritatie geel. Met nog 20 minuten wisselde trainer
Edwin Keizer middenvelder Boyd Mak door aanvaller Massimo Kammeron, om zodoende iets te forceren. IVV ging alles of niets spelen en alle ballen gingen nu direct naar het DWS doel.
Dylan van Os ging alleen op het DWS doel af maar moest zijn meerdere erkennen in doelman Caine Brunings. Met nog 15 minuten werd de vermoeidheid bij DWS zichtbaar en IVV bleef aandringen.
Dit leidde tot een blunder van de DWS keeper en Daniël Schermer maakte hier gebruik van en schoot prima binnen, stand 2-1. Hierna lag het spel circa 8 minuten stil door een zware blessure van een
DWS speler. Na de hervatting gleed Daryl Gerritsen een lange bal van Massimo Kammeron net voor het doel naast. Edwin Keizer bracht nog meer aanvalskracht en snelheid in de ploeg door Youri Brinkman
te wisselen voor Mitchel Baars. Wessel Westerhof zag ook nog geel. IVV voelde dat er nog iets te halen viel en bleef aanvallen, met een scrimmage maakte Danny Goedkoop nog bijna de gelijkmaker, maar helaas belandde de bal op de lat. Vlak voor het laatste fluitsignaal was er een scrimmage voor het DWS doel waarbij hands en de lat in de weg stonden maar uiteindelijk was het toch topscoorder
Dylan van Os, die uiteindelijk voor de 2-2 zorgde. Zo behaalde IVV in een niet al te beste wedstrijd toch nog één punt. Meevaller was dat De Meer verloor van DCG, waardoor IVV één punt uitliep op deze sterke medekandidaat op promotie. Goed om te zien was dat Dean Huisman aanwezig was en deze week succesvol is geopereerd aan zijn knie. Wij wensen hem veel sterkte in de revalidatie en hopen hem weer snel te zien op de velden.

IVV2 speelde uit tegen Zwanenburg 2, een goede ploeg. IVV2 ging naar huis met een verdiende 1-3 overwinning. De doelpuntenmakers waren Rowdy Lucken, Mitchel Baars uit een prachtige pass van
Tijn Wilkes en de laatste goal kwam van de voet van de talentvolle middenvelder Max v.d. Velde. Dus na 2 gelijke spelen weer een fijne overwinning en hiermee staat IVV2 op een prima 5e plek.

IVV3 ging in de Rijp tegen de Rijp 5 helaas kansloos ten onder met een 3-1 nederlaag. Even met de beide benen op de grond, de mannen leren hiervan en zullen de trainingen gebruiken om sterker te
Worden, waardoor volgende week weer een zege kan worden bijgeschreven.

IVV4 ging met het pontje naar Ilpendam 4. Altijd een moeilijke tegenstander en ook nu trok ons 4e aan het kortste eind en moest genoegen nemen met een 3-2 nederlaag.
Maar ook voor het vierde telt, dat zij dit a.s. week weer recht gaan zetten.